Constatare dauna accident

constatare dauna accident

Constatare dauna accident

021 9159

0731357555

Constatare dauna accident

Constatare daune accident  in Romania, limita de raspundere RCA pentru vatamari corporale si decese este de 6 milioane euro, potrivit Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS). Multe companii de profil si chiar si procurorii fac tot posibilul sa evite plata integrala a pagubelor.

In cazul unui accident usor, asa cum se intampla de ordinul miilor in fiecare zi in Romania, cea mai usoara varianta de rezolvare este intelegerea amiabila. Aceasta intelegere se poate face in cazul accidentelor soldate doar cu bagube materiale, accident in care au fost implicate 2 vehicule.

Se completeaza fisa de intelegere amiabila primita de catre soferi odata cu RCA-ul si se sfarseste povestea. Unii soferi prefera ca in urma unui accident soldat doar cu daune materiale sa mearga la politie – Accidente Usoare.

Cu documentele de la politie, si o copie de pe amenda vinovatului societatile de asigurari nu mai pot respinge dosarul de dauna, asa cum se intampla in multe situatii.

Victima unui accident soldat cu vatamare corporala: victima trebuie sa pastreze toate documentele medicale si documente pe baza carora se pot proba unele cheltuieli (bonuri fiscale, facturi). In baza acestor documente se intocmeste un dosar de dauna.

Apoi asiguratorul va oferi o suma care sa compenseze victima. Aceasta suma trebuie sa acopere atat daunele morale (despagubiri pentru suferintele fizice si psihice), cat si daunele materiale (cheltuieli, venituri nerealizate).

Suma obtinuta ca despagubire variaza de la caz la caz, in functie de numarul de ingrijiri medicale acordate de sergviciul de Medicina Legala. In cazul unei vinovatii in ceea ce priveste producerea unui accident soldat cu vatamare corporala, recomandarea este sa se ajunga la o intelegere cu victima, o intelegere in scris in care sa se menttioneze ca aceasta a fost despagubita cu o anumita suma de bani si nu mai are alte pretentii materiale.

Daunele morale sunt acele despagubiri acordate pentru a compensa traumele afective, psihice, durerea fizica, cat si cea psihica suferite ca urmare a accidentului rutier.

De asemenea, daunele morale pot cuantifica si beneficiul nerealizat prin lipsa de la locul de munca, interventia unei incapacitati de a mai lucra ulterior accidentului, incadrarea intr-o clasa de handicap din cauza unei infirmitati suferite in acel accident etc. In ceea ce priveste evaluarea acestora, cuantificarea prejudiciului moral nu este supusa unor criterii legale de determinare, ci este apreciata de instanta de judecata in functie de consecintele negative suferite de cei implicati, de masura in care le-a fost afectata viata familiala, situatia profesionala, etc.

Constatare dauna accident

Despagubirile se acorda si pentru persoanele aflate in interiorul vehiculului care a produs accidentul, cu exceptia conducatorului auto din vina caruia s-a produs accidentul.

Aceste daune vor trebui suportate de asiguratorul RCA al faptuitorului iar, daca suma lor depaseste valoarea stabilita in polita de asigurare, restul ramas de plata va fi acoperit de cel din culpaa caruia s-a produs accidentul.

De asemenea, el este obligat sa acorde despagubiri, chiar daca soferul raspunzator nu a fost identificat, atata timp cat vehiculul care a produs accidentul este identificat si asigurat.

Astfel, o persoana prejudiciata se va putea adresa BAAR pentru a obtine toate informatiile necesare despre conducatorul autovehiculului si asiguratorul RCA a acestuia. Tot aceasta institutie va suporta plata prejudiciului suferit de victima in cazul in care masina nu are asigurare RCA.

Constatare dauna accident Carlotus.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

SUNA ACUM